lördag 2 januari 2010

Snöyra & försvunna fåglar

Snön vräker ner i mängder och gör det näst intill omöjligt att ringmärka någonstans. Man kan ju tycka att fågelbordet då borde vara överfullt med fågel, men det är det förvånande nog inte. Samtidigt som födosök är ett måste i sådant här väder, är det också viktigt att fåglarna håller sig lugna, och inte gör av med så mycket energi - lustig kombination!

Ett försök till märkning, vilket idag var ett måste, gjorde att jag trots snön satte upp ett par nät hemma vid fågelbordet. Detta ledde till ett skamligt lågt antal fåglar (3 st!), som dessutom var kontroller från tidigare i vinter. Fördelningen var talgoxe 2 och blåmes 1. När ska snön ge upp, och när kommer fåglarna tillbaka? Det här börjar bli jobbigt nu! Titta bara hur det ser ut just nu:


Utanför fönstret just nu!


Årets första fågel - TAOXE F 20.


Ingen är tuffare än blåmesen - Aj som...!

Trots all denna vita ”negativitet”, så fanns det även något positivt idag. Den positiva energin var en vitvingad trut som jag fick se vid Lotsstationen i Bönan, vilken gav mig ett livskryss och självklart också ett Gstr-kryss! Det var Martin A och Per A som hittade den därute igår till allas glädje. Tack hörni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar